De Cacaoboom Zaandijk

Gemalen Blue Mountain Gold koffie voor espresso/cappuccino verkrijgbaar

Ook vanaf aankomende week te verkrijgen: een pak met 250 gram gemalen biologische en fairtrade Blue Mountain Gold koffie om zelf thuis een geweldig kopje cappuccino/espresso mee te maken!

Thuis met een espressopotje op het fornuis espresso maken en zelf met de hand de melk verwarmen en opschuimen, het is even wat werk maar dan heb je ook wel wat 🙂

Blue Mountain koffieheeft een exotisch, fruitig aroma en een complexe, subtiele smaak. De sterke body zorgt voor een stevig maar subtiel kopje koffie. De Gold branding is iets lichter dan de dark roast. Hij is prima voor espresso en is perfect voor cappuccino of een after dinner koffie.

De koffie groeit in Papoea Nieuw Guinea in de bergachtige hooglanden op meer dan 1500 m hoogte. Ongeveer 75% van alle koffie wordt door kleine boeren verbouwd. Blue Mountain koffie komt oorspronkelijk uit Jamaica. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden zaden meegenomen naar PNG, waar de omstandigheden ideaal bleken.

De boeren plukken de koffiebonen in 3 tot 5 ronden. De koffiebonen worden vervolgens gewassen en in de zon gedroogd. De groene bonen worden vervolgens afgeleverd bij IDorganics. Zij branden de koffiebonen in Zaandam vervolgens met het ‘slow roast proces’ in hun eigen branderij tot heerlijke koffie.

De Cacaoboom Lagedijk 142b Zaandijk