De Cacaoboom Zaandijk

SaenSpel en SaenPuzzel

Het SaenSpel, verkrijgbaar voor € 25,- in Chocolaterie De Cacaoboom, levert een bijdrage aan de verspreiding van de Zaanse cultuur, natuur en historie. Het brengt spelers van jong tot oud op een speelse manier in aanraking met het verleden en heden van de Zaanstreek.

Het spelidee is gebaseerd op het Triviantspel.Via het lopen over het (Zaanse)speelbord en het goed beantwoorden van de vragen verzamelt men de 10 Zaanse dorpen. De eerste die de dorpen heeft verzameld is de winnaar!

De vragen zijn verdeeld over 6 categorieën: fotovraag, kunst en cultuur, handel en nijverheid, natuur en aardrijkskunde,geschiedenis en bestuur.

doos1

Medewerkenden:Gemeentelijk Archief Zaanstad, Historische Vereniging Wormerveer, St. Oudheidkamer Oostzaan, Archeologische Werkgemeenschap Nederland, afdeling Zaanstreek, SHOK Oostknollendam, Historisch Genootschap Assendelft, Oudheidkundige Commissie Jisp, Culturele Commissie Wormerland, Het Zaans Dictee, Vereniging De Zaanse molen, Stichting Natuur & Milieu Educatie Zaanstreek, De Poelboerderij, Eindcontrole: Peter Roggeveen, vormgeving: Studio van Westerveld, fabricage: Nederlandse Spellen Fabriek te Medemblik

De SaenPuzzel, de kaart uit 1967 van de Zaanstreek in1.000 stukjes, kost € 9,95. De puzzel wordt geleverd met een poster op A3 formaat.

kaart saenpuzzle klein

 

 

 

De Cacaoboom Lagedijk 142b Zaandijk