Het voorjaar is begonnen!

Expositie fotografie Karin Timmerman, van di. 03-03 t/m za. 11-04-2020

Met de foto expositie van Karin Timmerman uit Westzaan haalt Chocolaterie De Cacaoboom in Zaandijk het voorjaar in de winkel. In de koffiehoek achterin de winkel hangen kleurrijke foto’s van tulpen.

Karin Timmerman begon op zeventienjarige leeftijd te fotograferen. In 2004 stapte ze over op digitale fotografie met een spiegelreflexcamera. Ze is toen cursussen en workshops in binnen- en buitenland gaan volgen om zich verder te ontwikkelen. Ook deed ze de basiscursus fotografie bij de Fotovakschool.

Karin werd lid van fotoclub Zaanland in Koog aan de Zaan en doet mee met competities bij de fotobond. Sinds zes jaar exposeert ze ook regelmatig in de Zaanstreek. Eerst in groepsverbond, maar sinds een paar jaar solo.

Kenmerkend voor haar stijl van fotograferen is het abstraheren, weglaten, van het grotere geheel. De foto’s van lijnen en vormen van delen van gebouwen, voorwerpen en landschappen leunen daardoor soms tegen het abstracte aan. Haar exposities hebben  wisselende onderwerpen, waarbij zij haar eigen stijl van fotograferen laat zien. 

Dit is ook het geval met haar foto’s van tulpen in De Cacaoboom. Je ziet geen overzichtsfoto’s van bollenvelden. Wel van een enkele tulp of een paar bij elkaar in prachtige kleuren. Soms van onderaf gefotografeerd, of met een wazige achtergrond die meer tulpen doet vermoeden. Al met al een expositie die naar het voorjaar doet verlangen.

Met de tulpenserie is het voor De Cacaoboom overbodig om nog een bosje tulpen op tafel te zetten. Tijdens de expositie zijn er kaarten van Karin’s werk te koop voor € 2,- per stuk.