Dubbelexpositie Ria Hotting en Jopie Nijkamp

Van 02 januari t/m 29-02 (let op: de week van 11-01 t/m 18-01 is winkel wegens vakantie gesloten) is er een dubbelexpositie van het schilderwerk van Ria Hotting en de keramiek van Jopie Nijkamp in Chocolaterie De Cacaoboom te zien.

Ria (geb. 1953 te Westzaan), woonde als kind op een boerderij en de landelijke sfeer loopt als een rode draad door haar werk. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur en haar omgeving- en belevingswereld. Gedeeltelijk autodidact heeft zij ook diverse lessen gevolgd bij plaatselijke kunstenaars. Zij schildert sinds eind jaren ’80 en heeft behalve in Nederland ook in Canada geëxposeerd waar zij werk maakt en doneert aan een Wildlife shelter in Smithers B.C.. Ze houdt van experimenteren met diverse materialen. Ria is lid van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel. 

Ria Hotting, “Giverny” 
https://jopienijkamp.weebly.com/uploads/3/7/0/2/37021201/boot-der-zotten-1_orig.jpg

                                          Jopie Nijkamp, “Boot der Zotten”

Jopie Nijkamp is in het creëren van haar kunst voornamelijk een autodidact. Zij heeft altijd een voorliefde voor keramiek gehad, maar laat zich tegenwoordig ook prikkelen door andere materialen. Zoals drijfhout, beslag van meubelen en oude industriële onderdelen. Haar inspiratie vertaalt zich altijd naar een uniek keramisch geglazuurd object. Mensen, dieren, groenten, fruit, tableaus, bouwwerken en schalen. Haar werk is vaak een balans tussen fantasie en realisme, waarbij wordt gespeeld met vorm, verhouding en kleur. En allemaal met een duidelijk eigen signatuur. Jopie is, net als Ria lid van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel. 

Chocolaterie De Cacaoboom is gevestigd aan de Lagedijk 142b te Zaandijk en is geopend op di. t/m vr. van 09.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Zie voor meer informatie ook www.jopienijkamp.nl en www.riahotting.com