met de diverse origine chocolade druppels (200 gram voor € 2,50) is het mogelijk om zelf chocolaatjes te maken. Lees hieronder hoe:
Ga als volgt te werk:
-bereken de benodigde hoeveelheid chocolade,
-verwarm de helft van de chocolade au bain Marie (kom in een pannetje met water op een verwarmingsbron zetten, het water mag niet warmer worden dan 50 graden),
– af en toe roeren zodat de chocolade gelijkmatig vloeibaar wordt,
-hak ondertussen de andere helft van de chocolade in kleine, fijne stukjes,
-als de chocolade in de au bain Marie gesmolten is en ongeveer 40 graden meet haal hem dan van de verwarmingsbron en laat hem, onder voortdurend roeren afkoelen, en voeg steeds kleine beetjes van de fijngehakte chocolade toe,
-zorg dat de stukjes goed oplossen in de warme chocolade,
-als alle stukjes zijn opgelost en de chocolade heeft een temperatuur van ongeveer 28 graden plaats dan de pan weer terug in de au bain Marie en warm de chocolade dan weer goed roerend een ietsje op,
– pas er voor op dat er tijdens het roeren geen water in de chocolade terecht komt,
-de chocolade is nu gereed om af afgevormd te worden: vul een vormpje en klop daarna met de vorm op een ondergrond zodat de chocolade uitvloeit en de luchtbellen in de chocolade verdwijnen,
-zet de vorm in de koelkast en laat hem ongeveer 20 minuten afkoelen alvorens de chocolade uit de vorm te halen.
Je kunt zelf ook (gehakte) noten, gedroogde vruchten, kruiden,specerijen etc. aan de chocolade toevoegen zodat je een uniek product naar persoonlijke smaak maakt.
Voor gietvormen kun je o.a. terecht bij de leukste taartenwinkel in Wormerveer
Met dank aan chocolademaker Jaap Visser voor de gegeven informatie