De Cacaoboom Zaandijk

Koffie

In De Cacaoboom schenken wij een heerlijk en eerlijk kopje koffie. 

Met behulp van de professionele Simonelli Appia wordt op ambachtelijke wijze  koffie gemaakt. Espresso, ristretto, cappuccino, moccaccino, café latte, latte macciato of gewone koffie worden met liefde en aandacht voor u gemaakt.

De bonen worden ter plekke gemalen, verser kan het niet!

Wij schenken Zaanse Molen koffie van “De Koffiehaas”, een kleine lokale brander. Deze vers gebrande bonen zijn ook te koop in de winkel. U kunt 2 van de 4 soorten koffie proeven voor u tot aanschaf overgaat: de Magical Mystery Melange gebruiken wij voor de espresso en de Yirgacheffe voor de normale koffie.

Een zakje van 250 gram kost € 6,00, ze zijn verkrijgbaar in een milde (filterkoffie en cafetiëres) en dark roast (espresso, ristretto) uitvoering. Ook zijn er pakken met 250 gram gemalen koffie verkrijgbaar.


Yirgacheffe:

dit koffiegebied ligt vrij zuidelijk in Ethiopië. Kleine plantages verenigd in een coöperatie produceren deze “gewassen” Arabica-koffie (gewassen slaat op de wijze van schil en pulp verwijderen van de koffiebes).
Dit heeft wel invloed op de smaak en wordt beschouwd als kwaliteit in de barista wereld. De beleving van deze koffie worden omschreven als fijn, subtiel met een mooie body. De smaak heeft tonen van citrusfruit, is nootachtig en heeft toch ook wat chocoladesmaak. De Koffiehaas-branding van de koffie is vrij donker oftewel Medium City Roast.


Brazil Yellow Bourbon:

deze koffie wordt geproduceerd in
Brazilië, landinwaarts tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro: regio Mogiana. Yellow Bourbon is een Arabica-variant . De bes is geel i.p.v. rood (groene bessen zijn niet rijp) en is semi-gewassen.
De body is vol en laag in rinsheid. De smaak is ietwat zoet met chocolade en noten. De Koffiehaas-branding van deze koffie is donker oftewel Full City Roast.


Magical Mystery Melange:

Dit is een mélange van bovenstaande soorten en zeer geschikt voor espresso.


Papua New Guinea A.Sigri:

Op de plantage van A.Sigri in de Wahgi-vallei wordt deze (gewassen) arabicaboon verbouwd op een hoogte 1500 tot 2000 meter boven zeeniveau.
Een koffie met een milde body, kruidig aroma met een vleug van bessen. De smaak sluit aan bij het aroma en wordt verrijkt met zoet van honing en pit van chocolade gevolgd door een zachte, licht rinse afdronk.
Vrij licht gebrand is Papua zeer geschikt voor filter en duwpot.

De Cacaoboom Lagedijk 142b Zaandijk