Koffie
In De Cacaoboom schenken wij een heerlijk en eerlijk kopje koffie.
Met behulp van de professionele Simonelli Appia wordt er op ambachtelijke wijze koffie gemaakt. Espresso, ristretto, cappuccino, moccaccino, café latte, latte macciato of gewone koffie worden met liefde en aandacht voor u gemaakt.
De bonen worden ter plekke gemalen, verser kan het niet!
Wij schenken Zaanse Molen koffie van “De Koffiehaas”, een kleine lokale brander. Deze vers gebrande bonen zijn ook te koop in de winkel. U kunt 2 van de 4 soorten koffie proeven voor u tot aanschaf overgaat: de Magical Mystery Melange gebruiken wij voor de espresso en de Yirgacheffe voor de normale koffie.
Een zakje van 250 gram kost € 5,50, ze zijn verkrijgbaar in een milde (filterkoffie en cafetiëres) en dark roast (espresso, ristretto) uitvoering.
Yirgacheffe:
dit koffiegebied ligt vrij zuidelijk in Ethiopië. Kleine
plantages verenigd in een coöperatie produceren deze “gewassen” Arabica-koffie
(gewassen slaat op de wijze van schil en pulp verwijderen van de koffiebes).
Dit heeft wel invloed op de smaak en wordt beschouwd als kwaliteit in de
barista wereld. De beleving van deze koffie worden omschreven als fijn, subtiel
met een mooie body. De smaak heeft tonen van citrusfruit, is nootachtig en
heeft toch ook wat chocoladesmaak. De Koffiehaas-branding van de koffie is vrij
donker oftewel Medium City Roast.
Brazil Yellow Bourbon:
deze koffie wordt geproduceerd in
Brazilië, landinwaarts tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro: regio Mogiana.
Yellow Bourbon is een Arabica-variant . De bes is geel i.p.v. rood (groene
bessen zijn niet rijp) en is semi-gewassen.
De body is vol en laag in rinsheid. De smaak is ietwat zoet met chocolade en
noten. De Koffiehaas-branding van deze koffie is donker oftewel Full City
Roast.
Magical Mystery Melange:
Dit is een mélange van bovenstaande soorten en zeer geschikt voor espresso.
Papua New Guinea A.Sigri:
Op de plantage van A.Sigri in de Wahgi-vallei wordt deze (gewassen) arabicaboon verbouwd op een hoogte 1500 tot 2000 meter boven zeeniveau.
Een koffie met een milde body, kruidig aroma met een vleug van bessen. De smaak sluit aan bij het aroma en wordt verrijkt met zoet van honing en pit van chocolade gevolgd door een zachte, licht rinse afdronk.
Vrij licht gebrand is Papua zeer geschikt voor filter en duwpot.

Categories
- Cacao en chocolade geschiedenis in de Zaanstreek
- Chocolade
- exposities
- Historie
- Nieuws
- Producten
- thee
Archives
- februari 2021
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- november 2019
- oktober 2019
- augustus 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- augustus 2018
- juli 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- september 2015
- juni 2015
- maart 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
De Cacaoboom Lagedijk 142b Zaandijk