De Cacaoboom Zaandijk

SaenSpel en SaenPuzzel

Het SaenSpel, verkrijgbaar voor € 20,- in Chocolaterie De Cacaoboom, levert een bijdrage aan de verspreiding van de Zaanse cultuur, natuur en historie. Het brengt spelers van jong tot oud op een speelse manier in aanraking met het verleden en heden van de Zaanstreek.

Het spelidee is gebaseerd op het Triviantspel. Via het lopen over het (Zaanse)speelbord en het goed beantwoorden van de 3.000 vragen verzamelt men de 10 Zaanse dorpen. De eerste die de dorpen heeft verzameld is de winnaar!

De vragen zijn verdeeld over 6 categorieën: fotovraag, kunst en cultuur, handel en nijverheid, natuur en aardrijkskunde,geschiedenis en bestuur.

Medewerkenden:Gemeentelijk Archief Zaanstad, Historische Vereniging Wormerveer, St. Oudheidkamer OostzaanArcheologische Werkgemeenschap Nederland, afdeling ZaanstreekSHOK Oostknollendam, Historisch Genootschap Assendelft, Oudheidkundige Commissie Jisp, Culturele Commissie Wormerland, Het Zaans DicteeVereniging De Zaanse molenStichting Natuur & Milieu Educatie Zaanstreek, De Poelboerderij, Eindcontrole: Peter Roggeveen, vormgeving: Studio van Westerveld, fabricage: Nederlandse Spellen Fabriek te Medemblik

De SaenPuzzel, de kaart uit 1967 van de Zaanstreek in1.000 stukjes, kost € 7,50. De puzzel wordt geleverd met een poster op A3 formaat.

AANBIEDING: EEN SPEL EN EEN PUZZEL KOSTEN SAMEN € 25,-! Een bijzonder cadeau voor iedere (nieuwe) inwoner van Zaanstad 🙂

je kunt het met een grote roep spelen maar ook met z’n tweetjes!

De Cacaoboom Lagedijk 142b Zaandijk